Apr 9, 2016

Bröllopsfotografering i olika väder ger olika bilder | 2 Brides Photography

Besatt av vädret inför bröllopet?

Något som alla brudpar i hela Sverige konstant oroar sig för inför sitt bröllop är vädret. Jag hade ett brudpar i somras som var besatta av att kolla vädret inför sitt utomhusbröllop och jag förstår. Men regnar det så regnar det, det är ingen som kan göra något åt det. Man får gilla läget och ha en bra backup-plan! Eller gifta sig utomlands! Som paret på bilden.

Backup plan

Något som man ska tänka på innan sin bröllopsdag är alltså en bra backup-plan. En fin plats inomhus med mycket fönster som släpper in ljus. Eller en plats utomhus med tak över huvudet. Kanske en vacker veranda?

Kanske har ni tittat på er bröllopsfotografs soliga bilder från hens uppdrag i Italien och andra länder där regnrisken är i princip noll? Kanske älskar ni just de bilderna? Tänk dock på att vädret ändrar förutsättningarna. Ljus och skuggor ser annorlunda ut i olika väder. En solig dag med klar blå himmel ger hårt och skarpt ljus med hårda skuggor. En mulen himmel som går i vita eller grå toner och regn ger ett mycket mjukt ljus med knappt synliga skuggor. Vilket ofta blir mycket romantiskt på bild. Men det blir inte samma intryck som en solig sommardag. Så var förberedda på att fotografens bilder kommer visa er dag som den var. Det ser inte automatiskt ut som att ni gift er i Italien bara för att det finns sådana bilder i fotografens portfolio.

Har du frågor kring planering av bröllopsdagen eller körschema med utgångspunkt från fotograferingen så hör av er!

Solsäkra ditt bröllop

Vill ni solsäkra ert bröllop så gör som brudparet på bilden, ha ett destinationsbröllop i Italien. Mitt brudpar reste hela vägen från Kalifornien för att fira med närmaste familj och vänner i dagarna tre!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send Form

Get In Touch

I genuinely care about you and one of the most important days in your life. It deserves to be documented and relived through unforgettable images.  Fill out the form below and I will get back to you within 24 hours. (or faster!)