Jan 5, 2016

Vigselceremoni, hur tänker ni? | 2 Brides Photography

Vigselceremoni som är personlig

En vigselceremoni är alltid vacker och nästan alltid väldigt känslosam. Få vill väl att ens vigel skall upplevas som stel, eller som en mall och inte beröra? Men efter att ha fotograferat några hundra vigselceremonier så funderar jag på några saker. Om man planerar sitt bröllop så är det väl förhoppningsvis själva vigselceremonin man lägger krut på när man planerar? Visst, visst blommor, mat och vin och allt det där är kul, fint och viktigt. Men ärligt talat, själva vigseln glöms inte den bort lite?

Låt mig få illustrera. Fotograferade ett fantastiskt härligt brudpar där brudgummen uttryckte sig ungefär så här: “jag vill bara ha det överstökat”. Jag tittade chockad på honom för jag förstod det som om han skämtade. Han tittade tillbaka utan att blinka. Inget skämt alltså. Det här gör mig ledsen. Det är inte första gången jag upplever något liknade. Som bröllopsfotograf bjuds jag in att bevittna och fotografera en mycket speciell dag och händelse. Inte slutet på något man vill ha överstökat utan början av ett långt (och förhoppningsvis) lyckligt liv tillsamman. Eller hur?

Utforma vigselceremonin

Jag upplever oftast fantastiska ceremonier så det här är ju lite av ett undantag. Men ändå. Jag ser det och känner det ett par gånger varje år. Jag tycker det är lite för lite engagemang i hur vigseln utformas och jag vet att det kan vara SÅ mycket mer än bara “tager du denna….” 

Så mitt absolut bästa tips! Skriv era egna löften. Det finns inget bättre jag lovar. Det är era egna ord, som uttalas med din egen röst (både den fysiska och den mentala) Ett löfte blir inte starkare än så. Låt oss slippa den där mallen, den vi inte relaterar till eller blir emotionellt berörda av. Låt oss istället uttrycka oss personligt, innerligt och genuint. Det finns inget finare än att få känna, bli berörd och uppleva. Det är läskigt, stort och vackert på en och samma gång.

Tänker ni skriva era egna löften? Tycker ni det är svårt, jobbigt eller kul? Skulle ni vilja få hjälp att skriva era egna löften? Är det viktigt för er hur vigselceremonin utformas? Berätta hur? Eller håller ni inte alls med?

xoxo, Isabelle

Jag är bröllopsfotograf baserad i Stockholm och specialiserar mig på kreativa, personliga bröllop. Har du frågor? Maila mig!er.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send Form

Get In Touch

I genuinely care about you and one of the most important days in your life. It deserves to be documented and relived through unforgettable images.  Fill out the form below and I will get back to you within 24 hours. (or faster!)