Lära känna mitt brudpar | Bröllopsfotografen bästa tips

3/02/18

Om du läser min blogg för första gången så vill jag bar kort säga hej och välkommen, vad kul att du hittade hit! Jag heter Isabelle och är den som står bakom företaget 2 Brides Photography och jag är bröllopsfotograf i Stockholm, närmare bestämt på Södermalm. Så nu vet du lite om mig.

Jag antar att du är en planerade brud som ska gifta dig senare i år eller nästa år, eller så är du kanske en bröllopsfotograf som kikat in. Jag delar gärna med mig av min kunskap och erfarenheter, och i den här serien bloggposter om bröllopsplanering kommer det finnas informations pdf:er och andra planeringsverktyg att ladda ner längre fram i tiden.

När jag börjar arbeta med ett brudpar som bokat mig för att fotografera deras bröllop så vill jag försäkra mig om att dom får alla viktig tips och all information jag har.

Det för att dom ska kunna fatta bra beslut gällande planeringen av bröllopsdagen. Vi startar redan långt innan med möten på mitt kontor eller på Skype då många av mina brudpar bor i andra delar av världen.

Det första jag vill få en uppfattaning om är vad som är viktigt för mitt brudpar och var som karaktäriserar deras realation. På så sätt får jag en bra förståelse för hur som är som par och vad som är fokus för dom när det kommer till bröllopsbilder. Jag vill veta varför dom valt ett visst ställe att ha bröllopet på, och inte bara för att det är fint utan vad finns det för underliggande betydelse.

Valet av plats för bröllop är det enskilt största beslutet eftersom platsen, festlokalen eller byggnaden sätter ramen för hela upplevelsen, både för brudparet och gästerna.

Jag har varit med om vid flera tillfällen att man bytt venue för bröllopet, när brudparet efter ett tag in i planeringen insett att det här är inte alls vad de hade tänkt sig egentligen. Så var inte rädda för att byta, det ska kännas helt rätt och er venue ska vara tillmötesgående oavsett vad som än gäller. Vill ni hyra in stolar, porslin eller glas för att er venue inte har det ni vill ha, så ska det gå att orna helt utan problem. En venue som säger nej till sånt skulle jag inte kunna rekommendera.

Mitt tips i just det här inlägget är att ni som är brudpar och är i startgroparna för planeringen av ert bröllop verkligen tar er tid och inte bara tittar på och besöker olika festlokaler utan och åker ut och besöker flera stycken olika. Frågar om vad som egentligen händer om man vill hyra in stolar, glas elller annat, är det ok?

Precis som ni ska besöka flera festlokaler så rekommenderar jag att ni träffar flera bröllopsfotografer. Ni ska ju spendera en hel del tid med er bröllopsfotograf så känn efter så att ni inte bara älskar bilderna, utan faktiskt också kan tänka er att ta en drink eller äta en middag med den här personen en helt vanlig dag.

Bröllopsfotografen är den av era leverantörer som ni kommer att vara med brudparet allra längst tid på bröllopsdagen. Oftast är i allafall jag med och fotograferar åtta till tolv timmar men mer om planeringen kring bröllopsfotograferingen i ett annat blogginlägg.

xoxo, Isabelle

Lära känna mitt brudpar, Bröllopsfotografen bästa tips

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FOLLOW ALONG

Artistry & Adventure

@2BRIDES

@2BRIDES

Unobtrusive, authentic images of significant moments in time 

Join me on Instagram where I share my artistry & adventures on the daily.